Profel
Profel

Beveiligingsopties voor kozijnen en deuren: zo zien inbrekers jouw huis niet meer zitten

Je huis is een oase van rust, comfort én veiligheid. Dat komt onder andere door goede kozijnen en deuren. Maar de standaard uitvoeringen kunnen een inbraak maar enkele minuten tegenhouden. Inbrekers haken af bij te veel vertraging. Wil jij je woning maximaal beveiligen? Ontdek dan de opties waarmee je je eigendommen nog beter beschermt tegen ongewenste bezoekers.

Verdubbel het aantal sluitnokken

Sluitnokken verankeren het opendraaiende raam met het kozijn. Zo krijg je een afgesloten geheel en een barrière tegen inbrekers. Wil je nog meer inbraakveiligheid? Kies dan voor kozijnen met nog meer sluitnokken.

Overweeg deze optie vooral op plaatsen die makkelijk bereikbaar zijn voor inbrekers. Zo wordt het nog lastiger om kozijnen op die plekken open te breken. Op moeilijker bereikbare plaatsen is de basisveiligheid voldoende.

Van standaardslot tot veiligheidscilinder

Besteed de nodige aandacht aan het deurslot. Een veiligheidscilinder forceren vraagt meer tijd en handigheid dan een standaardcilinder. Met een veiligheidscilinder maak je het werk van inbrekers dus heel wat moeilijker. En dan laten ze jouw huis al gauw links liggen.

Hangnaadbeveiliging: denk aan je scharnieren

Wil je een kozijn of deur goed beveiligen? Vergeet dan ook de scharnieren niet. Met hangnaadbeveiliging voorkom je dat inbrekers je deur openen nadat ze de scharnieren hebben weggehaald. Ook bij een deur die naar binnen opendraait, is hangnaadbeveiliging belangrijk. Dit schermt de scharnieren af, en dat is te veel moeite voor ongewenste indringers.

Kozijn beveiligen? Kies voor een meerpuntsluiting

Een meerpuntsluiting verankert de deur op meerdere plaatsen met het deurkozijn. Het resultaat? Inbreken wordt haast onmogelijk.

Een driepuntslot met pen en haak is een mooi voorbeeld van een meerpuntsluiting. De haken grijpen het deurkozijn vast, en de drie pennen sluiten de deur op drie plaatsen af. Zo kunnen deur en deurkozijn niet los komen van elkaar.

Gelaagd glas: net dat tikje meer

Zit er dubbel glas in je kozijnen en deuren? Dat is al een flinke hindernis voor inbrekers. Maar gelaagd glas is voor hen nog lastiger, want ze hebben veel meer tijd nodig om dat te breken. Als je je kozijnen en deuren extra wil beveiligen, is gelaagd glas dus een goed idee.

Wie niet sterk is …

Ook als je kozijnen en deuren al wat ouder zijn, kan je het inbrekers op een eenvoudige manier lastig maken. Neem bijvoorbeeld een ouder schuifpui. Dan is een houten balkje achter het schuivende deel al genoeg. Slagen inbrekers er toch in om het slot te forceren of een opening te maken in het glas? Dankzij het balkje krijgen ze zelfs dan je schuifpui niet open.

Ben je op zoek naar kozijnen en deuren die voldoen aan de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen? Bij Profel vind je wat je zoekt. Ontdek er alles over.

Geniet nu van onze voorjaarsactie

Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Misschien vind je dit ook interessant?