Profel
Profel

Houten kozijnen en deuren beschermen? Ga voor een vijflagenbehandeling

Houten kozijnen en deuren stralen warmte en degelijkheid uit. Je wilt er dan ook zo lang mogelijk van genieten. Laat je daarom goed informeren over de bescherming tegen weersinvloeden, vocht en verwering bij houten kozijnen en deuren.. Bij Profel krijgen de afgelakte houten kozijnen en deuren een unieke vijflagenbehandeling: drie drenklagen en twee afwerklagen. Zo geniet je er langer van en is minder onderhoud nodig.

Drie drenklagen om je houten kozijnen en deuren te beschermen

Voor het glas en beslag gemonteerd worden, krijgen de kozijnen en deuren drie drenklagen:

  1. drenking tegen schimmels en insecten

  2. basiskleurdrenking als voorbereiding voor latere kleurafwerking

  3. drenking met poriënvuller: om alle poriën te dichten en een betere hechting voor de latere afwerklaag te garanderen

Deze drie lagen vormen een stevig fundament voor de laklaag.

Twee elektrostatische laklagen als finishing touch

Door een degelijke afwerking gaan je houten kozijnen en deuren langer mee en is er minder onderhoud nodig. Met een dubbele elektrostatische laklaag gaat er elektrische stroom door de verflagen. Zo wordt de lak gelijkmatig verdeeld over het volledige profiel en krijgt ook de binnenkant van je kozijn of deur van een mooie laklaag.

De drie drenklagen en de twee laklagen komen overeen met vijf kwastlagen. Pas na het hele proces worden de scharnieren, rubbers en het glas gemonteerd.

Wil je geen laklaag op je kozijnen, dan kun je kiezen voor een Nature behandeling. Bij deze behandeling is de houtstructuur van je schrijnwerk nog goed zichtbaar. Ook die bestaat uit twee lagen en er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Werk je je kozijnen liever zelf af? Dan passen we alleen de drie drenkingslagen toe, en is het daarna aan jou.

100 procent milieuvriendelijk

Profel gebruikt alleen watergedragen drenk- en afwerklagen. Die zijn volkomen onschadelijk voor het milieu. Tijdens het afwerkingsproces houden de specialisten van Profel de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten. Zo krijg je waar voor je geld: houten kozijnen en deuren met een duurzame bescherming.

Ontdek alles over de houten kozijnen en houten deuren van Profel.

Een kijkje in onze fabrieken

Gratis advies

Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Misschien vind je dit ook interessant?