Profel
Profel

Railsystemen voor schuifpuien: schuif je wereld maximaal open

Een schuifpui in je woning biedt vele voordelen. Je huis baadt in een overvloed aan natuurlijk licht, je kan efficiënt luchten en bespaart ruimte. Maak kennis met alle railsystemen voor schuifpuien en hun beschikbare uitvoeringen.

Met monorail ga je voor meer glas

Een monorail is een schuifpui met maar één rail. Op zoek naar een schuifpui met een vast én een schuivend gedeelte? Dan zal je ongetwijfeld blij zijn met een monorail-schuifpui. Doordat het schuifpui maar één rail bevat, oogt het vaste gedeelte strakker en bevat het meer glas dan een duo- en trirailsysteem. Je hebt de keuze tussen een monorail-schuifpui van aluminium en hout.

Met duorail kies je voor de standaard

Van alle beschikbare railsystemen voor schuifpuien beschouwen we duorail als de standaard. Op de dubbele rails is er plaats voor twee schuivende delen. De vleugels zijn op identieke hoogte gemonteerd en zijn allebei verschuifbaar voor wie dat wil. Vaak kiezen mensen voor de optie waarbij alleen de binnenste vleugel schuift. Een duorailsysteem is leverbaar in hout, aluminium en kunststof. Mag het ietsje meer zijn? Kies dan voor een dubbel duorail-schuifpui met twee vaste en twee bewegende delen. Die laatste schuiven elk aan een kant over de vaste delen. Het resultaat? Een schuifpui met een opening in het midden.

Met trirail ga je naar maximale openheid

Het derde railsysteem voor schuifpuien bestaat uit drie gelijke delen op drie roestvrijstalen rails. Twee schuivende delen schuif je tot over het vaste deel. Zo krijg je een opening die twee derde van de totale breedte van je schuifpui omvat. Interesse in een trirail-schuifpui? Hou er dan rekening mee dat het alleen in aluminium leverbaar is.

Ontdek het railsysteem in jouw favoriete uitvoering

Je schuifpui laten verdwijnen in de muur? Ga voor Galandage. Die aluminiumuitvoering van het duorail-schuifpui laat het schuivende deel opgaan in de muur. Daarvoor zorgt de afwerking in gyproc.

Bij een Slim Line-schuifpui staan maximale elegantie en een grote glaspartij centraal. Slim Line is leverbaar in mono-, duo- en trirail, maar alleen in aluminium.

Een hefschuifpui tilt de opengaande vleugel op en verschuift die. Met een hefschuif kies je voor extra wind- en waterbestendigheid, en voor een nog betere isolatie. Bij een houten schuifpui is een hefschuif de enige mogelijkheid. Ga je voor aluminium? Dan is een bepaalde serie realiseerbaar met hefschuif. Een hefschuif is niet leverbaar in kunststof. Je Profel Expert geeft advies.

Meer weten over schuifpuien bij Profel? Ontdek er alles over!

Geniet nu van onze voorjaarsactie

Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Misschien vind je dit ook interessant?