Profel
Profel

(Ver)bouwer aan het woord: "Klassiek allure, actuele invulling"

Deze woning verenigt het beste van twee werelden. De charme van een bijna zestig jaar oud pand opgekrikt met hedendaags comfort en elegantie. Ook in het buitenschrijnwerk.

Kris Martens en Katrien Boyen vonden hun droomhuis in een rustige wijk in Belgisch Limburg. Het is een charmante vrijstaande woning met twee bouwlagen, gelegen in een doodlopende straat. Het bos dat grenst aan de tuin maakt de idylle compleet. Katrien Boyen blikt terug: “Het huis had twee jaar leeggestaan toen we het ontdekten. Het buitenschrijnwerk in hout met enkel glas was in heel slechte staat.” Een totaalrenovatie bleek de oplossing. Het pand werd compleet gestript, het dak geïsoleerd en het buitenschrijnwerk vernieuwd. De ordewoorden van Kris en Katrien waren comfort en esthetiek. Katrien vertelt: “De kozijnen moesten vooral mooi zijn, maar ook goede prestaties leveren op het gebied van akoestische isolatie, want een paar huizen verder loopt een spoorlijn.”

Traliegevoel

De oorspronkelijke kozijnen waren opgedeeld in kleine vierkantjes. “Dat traliegevoel wilde ik absoluut vermijden”, zegt Katrien. “We wilden de klassieke allure van de woning behouden, maar er een actuele invulling aan geven. Bij een bezoek aan de toonzaal van Profel Expert C-Systems waren we meteen overtuigd van de Stratolo aluminium kozijnen in steellook. Het zijn bijzonder dunne profielen die helemaal de sfeer ademen van stalen kozijnen, maar voldoen aan de hedendaagse verwachtingen rond thermische en geluidsisolatie. En ze behoren tot het mooiste en elegantste op de markt.”

Maatwerk

Katrien bepaalde samen met architect Sien Huygen hoe de kozijnen werden onderverdeeld. Aan de voorkant van het huis oogt het vrij klassiek, met kleinere kozijnen in het bovenlicht. Aan de zijkant en achteraan het huis wordt de onderverdeling speelser en zitten de kleine kozijnen onderaan. De voordeur is de kers op de taart: een afrormosia vlak met verzonken aluminium greep, naar een ontwerp van Sien Huygen. Ook maatwerk is dus perfect mogelijk bij Profel.

Twee jaar na de renovatie kijkt Katrien met plezier terug op de installatie van de ramen. “Alles was op twee dagen afgerond. De installateur brak de oude kozijnen uit en nam ze mee. De nieuwe kozijnen werden mooi afgewerkt. In een oud huis zijn niet alle muren recht, maar de aanwezige kieren werden quasi onzichtbaar afgedekt met latjes.” En het treinlawaai? “Passagierstreinen horen we niet. Goederentreinen horen we enkel als het heel stil is. Ook over de akoestische isolatie zijn we heel tevreden.”

Gratis advies

Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Misschien vind je dit ook interessant?