Profel
Profel

Waarom kiezen voor driedubbel of triple-glas

‘’Waarom zou ik kiezen voor driedubbel glas?’’ Een veelgestelde vraag. Het prijskaartje is misschien even slikken. Maar, bedenk dat er ook extra voordelen aan dit prijskaartje zitten. Zo schrikt het inbrekers af, heb je minder last van straatlawaai en blijft de warmte binnen. Wat dus uiteindelijk weer scheelt in je portemonnee. Drie redenen om te kiezen voor driedubbel glas.

De warmte blijft binnen, de kou buiten

Ken je dat ijzige gevoel als je langs een kozijn loopt met enkel glas? Dat zal bij dubbel glas niet snel voorkomen. Laat staan bij driedubbel of triple-glas. Bij ons is de isolatiewaarde bij kozijnen 0.6 W/m²k voor kunststof en hout. Voor aluminium is dit 0.5 W/m²k.

Het aanschaffen van driedubbel glas is een grote investering. Deze investering verdien je echter al binnen een paar jaar terug. Dit glas wordt niet voor niets hoogrendementsglas genoemd. Een goede keuze dus als je van plan bent voor een langere tijd ergens te wonen. En daarnaast is je huis bij verkoop meer waard.

Energiezuinig wonen wordt toegejuicht. Daarom kan je hier subsidie voor aanvragen. En dat scheelt net weer even in de kosten. Wij helpen je graag bij de subsidie-aanvraag.

Een veiliger gevoel

Hoe meer glaslagen, hoe meer het inbrekers afschrikt. Glas is een belangrijk aspect om ongewenste gasten buiten te houden. Driedubbel glas of triple-glas bestaat, zoals de naam al zegt, uit drie lagen.

Het voordeel van gelaagd glas is dat het glas niet breekt, mocht een inbreker een poging doen om het kapot te maken. De doorzichtige PVB-folie tussen de glaslagen zorgt er namelijk voor dat het glas er aan vastgekleefd blijft. Om door driedubbel glas te komen is zwaar geschut nodig. Een steen voldoet niet. Inbrekers hebben niet veel kans! Lees meer over inbraakwerende opties.

Rustig kunnen slapen

Een aantal keer omdraaien omdat je niet kunt slapen door de auto’s die buiten voorbij rijden, regen dat tegen het glas klettert of muziek van een feest verderop in de straat. Met driedubbel glas is de geluidisolatie optimaal en heb je hier weinig last van. Ook jouw muziek zal een ander buiten niet zo snel horen.

Wij maken gebruik van combi-neutraal glas. Optimale isolatie in elk seizoen, dus ook in de zomer. Meer informatie over driedubbel glas of triple-glas? Bekijk alle mogelijkheden in glas en neem gerust contact op met een Profel Expert.  

Gratis advies

Wij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Misschien vind je dit ook interessant?