Je gebruikt een sterk verouderde browser. Upgrade je browser om je surf ervaringen te verbeteren.

360 graden icon Created with Sketch. 360º keyboard-arrow-down - MaterialIcons-Regular Created with Sketch. Tekengebied 2 Tekengebied 2 Tekengebied 2 icon/download Created with Sketch. image/svg+xml Artboard 1 image/svg+xml Fill 1

Kozijnen op maat in kunststof, aluminium of hout

Altijd een kozijn in jouw stijl en budget.

Jouw woning. Jouw wensen. Kozijnen op maat.

Wij produceren alles zelf. Innovatie en expertise staan voorop. 


Onze kozijnen zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium, hout of de combinatie aluminium/kunststof. Ze zijn ontzettend sterk, veilig, behoren tot de beste op de markt en hebben een lange levensduur. Daarnaast hebben ze een uitzonderlijke thermische isolatie en zijn ze geluidswerend. Kies uit verschillende stijlen, vormen en kleuren en wij maken het kozijn op maat voor jouw woning.
 

Kunststof kozijnen

Doorslaggevend voor kunststof kozijnen zijn de isolatiewaarde, het warme gevoel en de onderhoudsarme eigenschappen. De kunststof kozijnen met houtimitaties zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er is zelf een aluminium-look voorhanden.

Over kunststof kozijnen

Aluminium kozijnen

(Slanke) aluminium kozijnen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen. Ze hebben een optimale isolatiewaarde en zijn beschikbaar in hoogwaardige kleurlakken met een hoge weerstand. 

Over aluminium kozijnen

Houten kozijnen

Onze houten kozijnen zijn gewoon mooi. Ze worden op maat gemaakt en hebben een warme en natuurlijke uitstraling door het gebruik van goedgekeurd duurzaam hardhout. Alle houten kozijnen worden elektrostatisch gelakt op waterbasis, bij een goed jaarlijks nazicht, hoef je ze pas na acht tot tien jaar opnieuw te schilderen. 

Over houten kozijnen

Feiten en cijfers

  • 31.341 tevreden gezinnen per jaar.
  • Hoogstaande kwaliteit door voortdurende innovatie.
  • Meer dan 70 jaar expertise
  • Meer dan 20 gecertificeerde lokale Profel Experts
  • 10 jaar fabrieksgarantie

Meer over Profel

Onze glasheldere beloften:

Deskundig advies

Na een grondige analyse krijg je advies op maat binnen je budget.

Respect voor jouw huis

We dragen zorg voor je huis, interieur en spullen en laten alles netjes achter.

Alles moet kloppen voordat we stoppen

Alles komt in orde. Daar zorgen we voor.

Geen verrassingen achteraf

We staan altijd voor je klaar mocht er een probleem zijn.


Een betrokken gecertificeerd Profel expert uit jouw buurt komt deze beloftes na. Hij is onafhankelijk getoetst op hoge kwaliteitseisen.


Zo maken we dat waar
Heel wat factoren bepalen de prijs van je raamkozijn op maat. Ontvang alvast vrijblijvend een prijsaanvraag

Je twijfelt nog tussen kunststof, aluminium & hout?

Omdat we ze allemaal in ons assortiment hebben, kunnen we je onbevooroordeeld adviseren over de beste oplossing voor jouw huis.
 

Laat je inspireren voor jouw kozijnen.

Modern, eigentijds, klassiek, chique of landelijk. Laat je inspireren.

alle materialen         aluminium         hout         kunststof

Meer weten over je raamkozijnen op maat? Maak je keuze ...

Prijs
Tab header Prijs
Prijs

Pvc

De uiteindelijke prijs van je pvc ramen op maat wordt bepaald door het gekozen profiel, accessoires en opties, de gewenste kleur, de openingsmogelijkheid,…. Vraag meer informatie

Aluminium

Door de hogere grondstofprijs van aluminium is een aluminium raam duurder dan een pvc raam zonder extra opties.

Type, stijl, vorm, kleur, glas … bepalen allen mee de prijs.

Hout

Niet-tropisch hout is goedkoper dan tropisch hout. Tropisch hout kost zoveel als aluminium.

Isolatie
Tab header Isolatie
Isolatie

Een aanzienlijke besparing

Kozijnen en deuren vervangen levert gemiddeld een energie-besparing van € 300 tot € 400 per jaar op. Je begint  van dag één met het terugverdienen van de investering in je nieuwe ramen. Naast een lagere energiefactuur verhoog je de marktwaarde van je huis en draag je bij aan het milieu.

Zeer hoge isolatiewaarde

Zowel kunststof kozijnen als aluminium kozijnen zijn voorzien van verschillende kamers en dichtingen. Voor isolatie behoren Profel kozijnen en deuren daardoor tot de besten die er vandaag bestaan. Het hout van je houten kozijnen is van nature al een isolatiebron.

Sterk geluidswerend

Profel kozijnen en buitendeuren zijn sterk geluidswerend. In standaarduitvoering houden ze al tot 28 decibel tegen. Je glaskeuze bepaalt mee hoe geluidswerend je kozijnen en deuren zijn.

Veiligheid
Tab header Veiligheid
Veiligheid

Kozijnen met een veilig profiel

Onze kozijnen voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, toegekend door onafhankelijke en deskundige instanties. En daar zijn wij trots op. Onze kozijnen zijn beveiligd met rvs sluitstukken in het profiel. Buitendeuren hebben een 3-puntsluiting volgens het punt-/haakprincipe: onmogelijk om doorheen te komen. 

Inbraakwerend beslag

Al onze kozijnen zijn standaard voorzien van inbraakwerende sluitnokken en -stukken en hebben zware en stabiele scharnieren. En onze schuifpuien zijn standaard voorzien van een uithefbeveiliging. Zo hou je inbrekers buiten en voel je je veilig binnen.

Extra pakketten en toebehoren

Je kunt kiezen voor extra inbraakwerende pakketten en toebehoren zoals afsluitbare raamkrukken, veiligheidscilinders en een alarm. Vraag naar de mogelijkheden.

Onderhoud
Tab header Onderhoud
Onderhoud

Kunststof is het makkelijkst

Niets is zo eenvoudig in onderhoud als kunststof: een zeepsopje en spons is alles wat je nodig hebt. Even nadrogen met een zeem, dan zijn je ramen na 20-30 jaar nog net zo mooi.

Onderhoudsarm aluminium

Aluminium maak je ook schoon met een sopje en een spons. Als er wat vlekjes op je aluminium kozijnen komen, dan maakt een behandeling met was het aluminium weer loepzuiver.

Hout vraagt om een beetje onderhoud

Houten ramen vragen meer onderhoud dan pvc of aluminium kozijnen, maar zeker niet meer zoals 10 tot 20 jaar geleden. Houten kozijnen worden met verschillende drenkingen behandeld om het hout te beschermen tegen schimmels en insecten. Net als kunststof en aluminium is het makkelijk schoon te houden met een sopje en een spons.

Afwerking & techniek
Tab header Afwerking & techniek
Afwerking & techniek

Alles onder 1 dak

Profel vervaardigt vrijwel alles van A tot Z zelf. Omdat we permanent in moderne productiemachines investeren zijn onze  pvc, aluminium en houten kozijnen daardoor hoogstaande exemplaren op de markt.

De beste kwaliteit & grondig getest

Materialen worden beoordeeld op stabiliteit en sterkte. Onze kozijnen en deuren worden op geijkte testbanken duchtig getest op stabiliteit, sterkte en doorbuigen.

Recent zijn er bijvoorbeeld nieuwe scharnieren in het gamma opgenomen. Die zijn uitvoerig getest (meer dan 200.000 bewegingen). We nemen het niet zomaar in productie!

Stijl & kleur
Stijl & kleur

Als mooiste gekozen

Bij vergelijkende testen kiezen mensen Profel kozijnen er keer op keer als mooiste uit. Profel gaat dan ook heel ver in de afwerking en personalisatie van de kozijnen en deuren.

Voor aluminium profielen is Profel een voorloper op designvlak.

Kunststof zonder plasticgevoel

Een veel gehoord vooroordeel over kunststof kozijnen is dat ze eruitzien als plastic. Niet bij Profel kunststof kozijnen. De binnen- en buitenzijde kunnen in een andere kleur worden uitgevoerd.

Een rijk aanbod aan kleuren

Je hebt keuze uit een ruim aanbod van kleuren. Voor aluminium en houten kozijnen is het kleuraanbod zelfs onbeperkt. De binnen- en buitenzijde kunnen in een andere kleur worden uitgevoerd.

Glas
Glas

Enorm aanbod in glas

Zonwerende beglazing, veiligheidsglas, dubbel glas, driedubbelglas, gezandstraald glas (met eigen figuren als je dat wenst), glas-in-lood-ramen , geluidsisolerend glas,… De keuze is enorm!

Lagere energiefactuur

Hoe hoger de kwaliteit van het glas, hoe lager de isolatiewaarde. Hoe lager de isolatiewaarde, hoe hoger de energiebesparing en hoe lager je energiefactuur.

Daarnaast heb je ook minder straatlawaai: standaardglas houdt gemakkelijk tot 28 decibel tegen.

KOMO-gekeurd glas

Je krijgt bij Profel standaard superisolerende beglazing. Je kozijnen worden voorzien van KOMO-gekeurd glas. Argongas tussen de glasbladen zorgt dat warmte binnen en koude buiten blijft.

Je kozijnen vervangen? Krijg vrijblijvend info op jouw maat. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Hoe wil je je kozijnen kunnen openen?

kiepkozijn, draaikozijn of draai-kiepraam
Cell image

Draai-kiepraam


Draai-kiepramen kun je op twee manieren openen: volledig opendraaien of enkel kiepen zoals een valkozijn. 
Cell image

Kiepraam


Een valkozijn, ook wel kantelkozijn of kiepkozijn genoemd, valt naar binnen open. Als je het kozijn dus kiept, kantelt of valt het bovenaan naar binnen open tot een kier.
Cell image

Draaikozijn


Dankzij draaikozijnen kan je je ramen volledig openen. Afhankelijk van jouw keuze kan het raam ook enkel aan de linker- of rechterzijde naar binnen toe geopend worden.
Cell image

Guillotine look kozijn


De look van het klassieke guillotinekozijn met de voordelen van het draai-kiepraam: het kozijn is een 100% draai-kiepraam dat alleen maar lijkt alsof het verticaal kan schuiven.

Kom de verschillende openingsmogelijkheden bekijken in de showroom van een Profel Expert bij jou in de buurt.

70
70 jaar expertise
knowhow & ervaring
Gemiddeld 31.341 gezinnen
geven jaarlijks hun vertrouwen aan Profel
Een tevreden klant
daar doen wij alles voor

De erkende Profel Expert in je regio helpt je verder met je nieuwe deuren & kozijnen op maat

Gezonde ondernemingen die jaarlijks worden gecontroleerd.

Profel werkt nauw samen met zorgvuldig geselecteerde Profel Experts. Na een onafhankelijke toetsing op hoge kwaliteitseisen is het kwaliteitslabel “Profel Expert” toegekend. Deze gecertificeerde vakmensen kennen het Profel-assortiment door en door. Ook het installatietraject hebben ze volledig onder controle. 


Onze gecertificeerde Profel Experts staan garant voor:


Vind een Profel Expert
Volledig vrijblijvend & gratis. Focus op jouw tevredenheid


Glasheldere beloftes: Service voor, tijdens én na... Meer over onze beloftes
Na grondige analyse krijg je advies op maat, binnen je budget.
We dragen zorg voor je spullen en laten alles netjes achter.
Alles moet kloppen voordat we stoppen
Wij staan altijd voor je klaar mocht er achteraf een probleem zijn.
Meer over onze beloftes

Een helder stappenplan

Aangenaam, dé zorgeloze weg naar je kozijnen, deuren of schuifpuien

1
Afspraak gecertificeerd Profel Expert
Zet alvast de eerste stap
2
Aangename kennismaking thuis
of in de showroom
3
Advies & analyse van je wensen
4
Vrijblijvende offerte
(je zit nergens aan vast)
5
Offerte met handtekening
6
Opmeting & productie
( Perfect op maat - geen verrassingen )
7
Onberispelijke montage & afwerking 
(Volgens alle geldende bouwrichtlijnen)
8
Nazorg is onze waarborg
& 10j. fabrieksgarantie